Tervetuloa hevosharrastuksen pariin Suomen Ratsastajainliiton hyväksymälle ja valvomalle Tallille.

Ratsastus on hyvä harrastus ja hieno liikuntamuoto. Sen myötä tutustuu samanhenkisiin ihmisiin joiden kanssa voi jakaa hevoskokemuksiaan. On tärkeää, että tallilla jokainen tietää ja noudattaa sääntöjä, koska turvallisuus on erittäin tärkeää. On myös tärkeää, että jokaisella on mahdollisuus osallistua toimintaan, kaikki ovat ystävällisiä toisilleen ja tulevat keskenään toimeen. Muistathan, että toisten omaisuutta ei käytetä ilman lupaa ja varastaminen on rikos. Tallilla on tallentava videovalvonta.

Ohjeita tallielämään:

Ø Lainattavat kypärät löytyvät satulahuoneesta kaapista jossa lukee "lainattavat kypärät". Otathan huomioon, että vuoden 2018 alusta lähtien kypärästä tulee löytyä turvallisuusmerkintä VG1. Tallin lainakypäröistä merkintä löytyy.

Ø Tallille tulee saapua puolituntia ennen oman tunnin alkua. Ratsastajat laittavat hevoset kuntoon ennen tunnin alkua jos hevonen ei ole edellisellä tunnilla. Varaa siis reilusti aikaa hevosen laittoon. Jos hevonen ei jatka seuraavalle tunnille, ratsastaja huolehtii harjatun hevosen sille osoitettuun paikkaan ja varusteet puhdistettuina paikoilleen.

Ø Säännöllisesti ratsastaville suositellaan oman kypärän hankintaa.

Ø Turvaliivin käyttöä suositellaan, varsinkin estetunneilla.

Ø Jalkineiden tulee olla pienellä korolla varustetut (esim. kumisaappaat). Talvisin parhaat jalkineet ovat kuomat. Lämpimämpänä aikana ratsastuskengät ja ratsastussaappaat ovat parhaimmat jalkineet, mutta eivät välttämättömät.

Ø Ratsastaessa ja taluttaessa käytetään aina käsineitä.

Ø Jokainen käyttää turvakypärää ratsastaessa. Lapsille sitä suositellaan myös hoitaessa.

Ø Varusteet puhdistetaan aina ratsastuksen jälkeen. Välineet löytyy tiskipöydän yläpuolelta korista.

Ø Keke ja Kiti hoidetaan käytävällä. Keke edessä ja Kiti takana. Goofy hoidetaan karsinassa aina kiinni sidottuna! Madde hoidetaan karsinassa kiinni sidottuna tai käytävällä. Aatu hoidetaan uuden tallin käytävällä tai karsinassa kiinni sidottuna. Beira ja Diva hoidetaan karsinassa vapaina. Beiran voi tarvittaessa sitoa löysemmin kiinni!.Pilli hoidetaan karsinassa vapaana tai käytävällä. Manta hoidetaan karsinassa kiinni sidottuna tai käytävällä. Taurus hoidetaan aina uuden tallin käytävällä.

Ø Terhin talli tekee tiivistä yhteistyötä Someron seudun hevosurheilijat ry:n kanssa. Ratsastajainliiton ohjeistuksen mukaan kaikkien säännöllisesti ratsastavien tulee ollaseuran jäseniä. Jäsenenä saa mm. erittäin hyvän vakuutuksen harrastustoimintaan ja paljon muita mukavia etuja. Seuralla on luvassa paljon mielenkiintoista toimintaa. Terhi toimii seuran jäsensihteerinä joten ottakaa reippaasti yhteyttä jos haluatte liittyä. Jäsensihteerin sähköpostiosoite on terhi.toivonen1@gmail.com

Ø Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa, joten jos jokin asia mietityttää niin kysy reippaasti!

Ø Ulkohuussi löytyy tallin vierestä ja se on vapaasti asiakkaiden käytössä.

Ø Satulahuoneista löytyy hevosten varusteet merkatuilta paikoilta, jokaiselle on olemassa myös oma harjalaatikko/pakki. Varusteet löytyvät niistä talleista missä hevoset asustavat. Pihattoponien varusteet löytyvät vanhasta tallista.

Ø Ennen ja jälkeen ratsastuksen hevoset harjataan huolellisesti ja kaviot puhdistetaan. Jos huomaat hevosessa jotain normaalista poikkeavaa, niin ilmoita siitä viipymättä opettajalle tai tallityöntekijälle (esim. kenkä puuttuu tai on haava).

Ø Hevonen on pakoeläin, joten tallilla kiljuminen ja juokseminen on ehdottomasti kiellettyä.

ØKunnioita toisten tuntia olemalla kentän laidalla rauhallisesti.

Ø Opettaja hoitaa opetuksen ja varmasti pyytää apua jos sitä tarvitsee.

Ø Oppilaat eivät saa hakea poneja/hevosia tarhoista yksin. Opettajan tai jonkun tallin isommista oppilaista on oltava sovitusti mukana.

Ø Hevosten tarhoihin/karsinoihin ei saa mennä ilman lupaa.

Ø Hevosille ei saa syöttää mitään makupaloja ilman lupaa.

Tallipupuja saa silittää ja ihailla satulahuoneessa yläluukun kautta. Lapset eivät saa ottaa pupuja syliin ilman isompien apua. Pupujen nimet ovat Vilppu, Mörkö ja Porkkanatassu.

Tuntien maksaminen:

Tallillamme maksuvälineinä käyvät käteinen, yleisimmät pankki -ja luottokortit sekä mobilepay. Voit maksaa myös Samrtumilla tai E-passilla. Voit maksaa tuntisi opettajalle ennen tai jälkeen ratsastustunnin. Mikäli olet laskutusasiakas, niin huomioithan, että lasku tulee olla maksettu eräpäivään mennessä. Jos laskua ei ole maksettu, tulee tunnit maksaa irtotuntien hinnalla siihen asti, että kortti on maksettu. Huomautusaika laskuissa on 7 vuorokautta, sen jälkeen muistutuslaskuun lisätään 5€ muistutuslisä. Helpoin tapa huolehtia maksuista on maksaa ne heti.


Ø Samana päivänä peruutetuista tai peruuttamattomista tunneista veloitetaan täysi hinta. Tunti tulee perua edellisenä päivänä klo 19 mennessä, sen jälkeen peruutetuista tunneista veloitetaan hinta normaalisti. Hintaa ei veloiteta jos sinulla on lääkärin todistus sairaudesta. Muista toimittaa lääkärin todistus ja huolehtia korvaavan tunnin varaus kuluvan kortin aikana! Mikäli asiakas ei itse ole huolehtinut korvaavan tunnin varaamisesta kuluvan kortin aikana, hän menettää tuntinsa.

Tallin pakkasraja on -15 astetta. Seuraa pakkaspäivinä/ myrsypäivinä tiedottamista tallin fb ja nettisivuilla. Klo 14 mennessä on tieto järjestetäänkö tunnit vai ei.


Ø Jos sinulla on hyviä ideoita toiminnasta mitä tallille haluaisit, niin vinkkaa siitä opettajalle.


Ø Ratsastustunnin hinta on 25€ jäsen/30€ ei jäsen

Miniponitunti 30min 20€ jäsen/ 22€ ei jäsen

Talutusratsastus 15min 12€

Ratsastustuntien 10-kortti jäsenille maksaa 230€ ja on voimassa 3kk, ei jäsenille hinta on 260€.

Ratsastustuntien 5-kerran kortti jäsenille maksaa 120€ ja on voimassa 2kk, ei jäsenille 135€.

Miniponituntien 10-kortti jäsenille maksaa 180€ ja on voimassa 3kk, ei jäsenille 205€.

Miniponituntien 5-kortti jäsenille maksaa 95€ ja on voimassa 2kk, ei jäsenille 108€.

Mikäli olet kiinnostunut aktiivisemmasta harrastamisesta (useamman kerran viikossa), niin ota yhteyttä Terhiin. Kaksi kertaa viikossa tunneilla käyvät saavat ostaa 10-kortin hintaan 200€! Kaksi kertaa viikossa tunneilla käyvien on mahdollisuus oman kehittymisensä mukaan päästä myös ulkopuolisiin kilpailuihin.

Meidän tallimme tavoitteena on luoda kaikille harrastusympäristö jossa jokaisen on hyvä olla omana itsenään ja kaikki saavat mahdollisuuden hevostaitojen opetteluun pienryhmissä mukavilla ja tehtäviinsä sopivilla hevosilla ja poneilla.

Turvallisia harrastushetkiä!

Terkuin Ratsastuksenohjaaja Terhi Puh. 044 3055 005 info.terhintalli@gmail.com